Being Here For You

06.2021

Tijdens het Oerol Festival op Terschelling doet Emke mee aan het project ‘Being Here For You’ van Rita Hoofwijk en Hannah Loewenthal. Dit schrijft ze er zelf over:

‘Komende week ben ik onderdeel van een spannend experiment. Ik ben het ‘instrument’ voor een andere kunstenaar, die er niet is. Zij zal op Terschelling een site specific werk maken. Ik ben haar ogen, oren, lichaam, haar waarneming, haar beweging, haar handen. Naja Lee Jensen (Noorwegen) zal op een plek aanwezig zijn via mij. Ik weet nog niet hoe dat werkt. Ik denk na over mijn ‘instrument’, mijn lichaam, mijn ogen, mijn oren, mijn neus, mijn huid, mijn gedachten, mijn zesde zintuig. Hoe kalibreer ik mezelf zodat ik volledig aanwezig kan zijn voor Naja?

Het concept van Being Here For You is gemaakt door Rita Hoofwijk en Hannah Loewenthal. Ik ben hun gast.’

Het proces is te volgen/terug te lezen op www.beinghereforyou.com.