Het Transitiebureau

01.2015

De Agenda 

Emke Idema maakt sinds maart 2014 deel uit van het Transitiebureau. Het Transitiebureau is een plek waar denkers en makers uit het podiumkunstenveld samenkomen en zich gezamenlijk buigen over de vraag wat voor rol de kunsten in de 21ste eeuw spelen en zouden moeten spelen in de samenleving. Vanuit zijn expertise over theater legt het verbindingen met andere domeinen. Het Transitiebureau uit zich niet in een vaste vorm, noch op een vaste plek, maar kan opduiken als lezing, gesprek, publicatie, expositie, theatrale manifestatie of kunstobject.

Het Transitiebureau organiseerde samen met de Ahk en Theater Frascati ‘Radio Futura’, drie weken lang non-stop actieradio over kunst en de wereld, maakte installatie #1, een installatie met quotes over de positie van kunst in de samenleving en organiseert maandelijks ‘De Agenda’, een discussieplatform rondom de toekomst van het Nederlandse podiumkunstenveld.

Het Transitiebureau bestaat op dit moment uit Simon van den Berg, Anne Breure, Marijke Hoogenboom, Emke Idema, Anoek Nuyens en Lara Staal.