Het Omhelzingspakket

Ken je iemand die wel een knuffel kan gebruiken? Geef dan het Omhelzingspakket cadeau: negen dagen lang elke dag een aanraakverhaal, een intiem ritueel waarmee je even een arm om iemand heen slaat.

Wat is het?

Het Omhelzingspakket is een pakket van negen korte audioverhalen (4-6 minuten) die allemaal één aanraking beschrijven. Om te beluisteren, te lezen en met een speciaal gemaakte tekening erbij. De ontvanger krijgt elke dag om 7.00 uur één verhaal in zijn of haar mailbox, negen dagen lang.

‘Heb nu twee omhelzingen beluisterd, wat mooi en herkenbaar. Ik werd er echt door (aan-)geraakt. Dank je!’ – Aisha

Meer reviews lezen >

Wat voor soort verhalen zijn het?

Omdat ze zelf aanraking miste, is theatermaakster/schrijfster Emke Idema omhelzingen gaan beschrijven die ze ooit meemaakte. Ze heeft ze zich zo levendig mogelijk voor de geest gehaald. In het Omhelzingspakket deelt ze er een paar uit haar verzameling, zoals de begroeting van haar moeder, het troosten van een vriendin met een zeer ruime omhelzingslimiet, het afscheid van haar opa als veertienjarige, een ongewenste intimiteit en een bijzondere omhelzing die haar uit een dal trok.

Beluister hier twee fragmenten >

Aanschaf

Van juni 2020 t/m 25 september 2021 (toen de 1,5 meter afstand regel opgeheven werd) kon je het Omhelzingspakket als particulier aan jezelf of iemand anders cadeau doen. Op dit moment is het enkel nog mogelijk om het pakket af te nemen vanaf minimaal 50 stuks. Wil jij je medewerkers of leden verrassen met een bijzonder cadeau of iets verrassends in hun Kerstpakket, geef ze dan het Omhelzingspakket cadeau. De verkoop en organisatie hiervan verloopt via Heelal BV. Stuur bij interesse een mailtje naar henriette@heelalbv.eu.

Hoe werkt het?

Je levert een mailadressenlijst aan van de mensen aan wie je het cadeau wilt doen. We tekenen een contract waarbij we afspreken dat we deze mailadressen eenmalig en enkel hiervoor gebruiken. Je kunt per persoon een andere persoonlijke boodschap toevoegen, maar je kunt ook iedereen dezelfde boodschap sturen.
Jij bepaalt op welke datum men het eerste bericht ontvangt dat men het cadeau heeft gekregen, de daaropvolgende dagen ontvangen ze elke morgen, negen dagen lang, een omhelzingsverhaal in hun mailbox.

Over de makers

Emke Idema is theatermaakster en schrijfster. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, rondde de performanceopleiding af aan de toneelacademie Maastricht en volgde de Master of Theatre in Amsterdam bij DasArts. Emke maakte de veelbesproken sociale spellen STRANGER, RULE en FOREST (winnaar Joop Mulder plak 2019). In Corona tijd is zij de verhalen van het Omhelzingspakket gaan schrijven, omdat ze zelf aanraking miste.
De getalenteerde Ank Daamen studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling beeldende kunst. Sindsdien werkt ze aan een multi disciplinair oeuvre bestaand uit schilderijen, tekeningen, fotografie, performance en installatie. Emke vroeg haar speciaal voor deze verhalen tekeningen te maken.

Toegankelijkheid

Het pakket is toegankelijk voor doven/slechthorenden en voor blinden/slechtzienden.

Vragen?
Neem contact op

Gemaakt door Emke Idema, met tekeningen van Ank Daamen en geproduceerd door Heelal BV.

De pers over Het Omhelzingspakket >

Reviews

‘Wat heb ik genoten van het omhelzingspakket! Dichtbij, warm, oprecht, rustig. Het heeft mijn week een gouden randje gegeven. Magisch.’ – Inge

‘Heb nu twee omhelzingen beluisterd, wat mooi en herkenbaar. Ik werd er echt door (aan-)geraakt. Dank je!’ – Aisha

‘De ‘omhelzingen’ zijn verslavend. Ik kijk er naar uit meer af te nemen van deze dealer.’ – Bert

‘Het is zo goed. Kwetsbaar én sterk. Over afstand en nabijheid, de behoefte aan ruimte en loslaten in de liefde. Over warmte toelaten als je alleen bent.’ – Ezra

‘Tranen over mijn wangen. Prachtig. Dankjewel voor dit Omhelzingspakket.’ – Elma