OPEN CALL School of Unlived Worlds op Jonge Harten Theaterfestival

10.2022

MELD JE AAN TOT 7 NOVEMBER!

Voor (dansende) ecologen, (tuinierende) kunstenaars, (spelende) onderzoekers, (filosofische) scouts en andere (nieuwsgierige) dieren.

Drie dagen van:
– speelse uitwisseling
– experimentele ecologie
– belichaamde filosofie

De School of Unlived Worlds op Jonge Harten Theaterfestival
De School of Unlived Worlds is een ruimte om gezamenlijk te leren over de mogelijke relaties met de plek waar we leven. De School landt van 19 tot 21 november in Groningen tijdens Jonge Harten theaterfestival en nodigt een groep van tien nieuwsgierige geesten uit voor drie dagen van uitwisseling en experiment.
Centraal staat het ontwerpen van fysieke artistieke interventies in de manieren waarop we normaal gezien een relatie aangaan met een plek. Als deelnemer kruip je op handen en voeten door een bos, draai je een half uur lang langzame rondjes om je as, volg je een mier in de stad, zing je mee met het omgevingsgeluid van een weiland of proef je de stenen op je pad. We ontrafelen hoe de voor ons bekende wereld zich op heel andere manieren aan ons laat zien als we er op een andere manier in stappen. De School biedt manieren om de kennis die uit de ervaringen voortkomt te ‘oogsten’. Zo leggen we blinde vlekken en lacunes bloot in onze perceptie en in de verhalen die we normaal gezien van onszelf en onze leefomgeving maken. Daarnaast verzamelen en lezen we inspirerend materiaal van filosofen, ecologen en kunstenaars.
De School is opgericht door theatermaker Emke Idema ism danser/dramaturg Doke Pauwels en actrice/schrijver Marie Groothof. De School werkt met een groeiende groep (ex)deelnemers.

Praktische informatie 
Wanneer: 19 t/m 21 november (ook welkom bij de opening van het Jonge Harten festival op 18 november)
Voor wie: filosofen, ecologen, kunstenaars etc.
Kosten: 150 euro, voor overnachting en eten. Het programma is gratis
Verblijf:  herberg Wongema
Aanmelden: kan tot 7 november
Meer info: https://www.emkeidema.nl/school-of-unlived-worlds/

Dus:
Werk je in de kunsten, filosofie, ecologie of verwante gebieden en wil je meedoen? Stuur dan vóór 7 november een korte introductie van jezelf naar info@emkeidema.nl. Bij meer dan 10 aanmeldingen maken we een selectie. We zoeken daarbij naar een zo divers mogelijke groep.

Mede mogelijk gemaakt door: Jonge Harten Theaterfestival, IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space, BASE Milano, Stichting Stranger, Oerol Festival Terschelling